婚禮Party 4個Don'ts!


1. 不要在平日舉行! 婚禮party志在玩得盡興,平日日間大家都要返工嚟唔到,夜晚收工又太攰未必有心機參加同投入,所以新人忌選在平日搞party,宜選在星期五、六、日舉行較佳。

2. 勿為兄弟姊妹團安排大量任務 話明Party,梗係要玩!婚禮Party理應輕鬆,形式不拘泥,亦唔洗追rundown,所以新人切勿點安排無盡嘅任務俾一班兄弟姊妹!

3. 戰衣勿太多 搞得婚禮party,新人都要參與其中,與其花太多時間換裙轉裝,倒不如只要1-2件搶眼戰衣,跟親友相聚歡談,珍惜小型婚禮中溫馨而親密的時刻。

4. 忌零活動安排 好多新娘以為婚禮Party比較自在簡單,可以唔洗好似婚宴咁plan rundown。小編就試過出席友人的西式婚禮派對,席上完全無rundown、無司儀,只有一對新人間唔中亮相影相,然後又消失。小編與朋友就好似walk-in食tea咁,毫無婚禮氣氛。


Featured Posts
Recent Posts