7件平價法寶 解決婚禮意外!

新人分享過嘅婚禮意外多都數唔晒,有人婚鞋甩踭、有人倒瀉紅酒令禮服染色,仲有利是不翼而飛等等,真係層出不窮。提早預備呢7件平價法寶,可以輕鬆解決婚禮意外!

萬能膠水 婚鞋甩踭、絲花球材料脫落,呢啲緊張關頭,無代替品,唯有萬能膠水幫到你!

扣針 準備定一打扣針,任何一位主人家嘅禮服爆咗,最快方法就係用扣針補救。 透明file曾在一場婚禮上,見到有親友在簽名布上留名時爭啲簽咗落新人的樣貌上!此時姊妹團突然想到透明file蓋住新人的樣,以免再有人擺烏龍。

簽名筆 就算係全新簽名筆,都有機會斷墨、漏墨。準備多幾支,唔怕到時手忙腳亂。

紅繩 金器多到雙手都戴唔晒,就要出動紅繩串起龍鳳鐲,排在頸上。

風琴包 用風琴包保管唔同銀碼的利是,非常方便。

Label & Tag Label 用嚟標籤金器盒,以免撈亂;Tag 可以扣在婚紗塵袋、物資袋上,方便辨認所需items。


Featured Posts
Recent Posts