名人女星熱捧!穿長袖婚紗出嫁

長袖婚紗一直以來都深得中外名人捧場,英國凱蒂王妃、韓星宋慧喬以及港台藝人都著住佢出嫁。唔好以為長袖婚紗必然係透視lace設計,睇完以下各名人女星嘅出嫁look,你會發現各有各韻味,自己都好想試!

韓國新娘一向流行緞面簡約款婚紗,今次宋慧喬亦不例外,著上長袖緞面婚紗,罕有的大方領設計配拖尾裙擺,沒有過份點綴,高貴大方!原來心口仲有少少v領剪裁,隱約帶點性感,頭上襯以短款頭紗,又添了份可愛感。

英國凱蒂王妃身穿Alexander McQueen lace長袖婚紗結合咗白色及象牙色,優雅盡現。9英尺長拖尾不失高貴,小v領設計又不會過份性感。

林宥嘉與丁文琪的小清新婚禮,新娘同樣挑選了2件長袖婚紗亮相。仔細一睇呢件婚紗並非純白色,而係薄荷綠紗裙(右),浪漫蓬袖令新娘可愛度up! 而輕井澤證婚典禮上,丁文琪就著上天然棉麻製成的長袖白紗(左),簡約優雅。

藝人岑麗香出嫁時,都有穿長袖婚紗行禮,呢件婚紗係由本地設計品牌Kevolie 親手訂製,低胸刺繡薄紗款夠晒性感,長袖上繡上雪花圖案,迎合佢喺溫哥華冬天行禮的氣息!

王君馨(Grace) 大婚時一共有4套婚紗,全部由設計師好友Marco M Chan設計。圖中呢件長袖婚紗上身以不規則設計,下身開叉款讓Grace大曬長腿!婚紗輕薄,方便新娘子帶到歐洲影婚紗相同去美國行禮!

鍾嘉欣身上呢件長袖透視婚紗,來自羅馬尼亞品牌Otilia Brailoiu Atelier。婚紗以輕柔薄紗綴以手縫嘅蕾絲花邊及玻璃珠,簡約剪裁配襯唯美的蕾絲,若隱若現又不失時尚風格,聽講當時嘉欣仲真空上陣添。


Featured Posts
Recent Posts